انتشارات پیشوک
جلد کتاب 26- گاهشمار اقلیمی- زراعی زاگرس میانی «محاسبه، تعیین و تحلیل علمی مبدأ گاهشمار لکی»

26- گاهشمار اقلیمی- زراعی زاگرس میانی «محاسبه، تعیین و تحلیل علمی مبدأ گاهشمار لکی»

قیمت: تومان

نویسنده:
یاسر کرمی(برزین)

گروه هدف:
بزرگسال

تعداد صفحه:
48

شابک (ISBN):
9786225745049

موضوعات: جامعه‌شناسی ، علمی ، فرهنگ عامه ،

زاگرس‌نشینان(میانی) نسل به نسل کشاورز بوده و با توجه به سکونت در هلال حاصلخیز تا همیشه کشاورز خواهند ماند. بنابراین طبیعی است که تمام رفتار‌ها و آیین و مناسک‌ خود را بر اساس این اقلیم، تنظیم کرده و به انجام برسانند.
کشاورزانِ کهنه‌کار همواره چشمی به زمین دوخته و چشم دیگر به آسمان دارند. آنان سالیانِ سال، خیش در پیش و داس بردست بوده‌اند و هرچند قلم و دفتر در بین‌شان مهجور بوده، اما ادبیات، آیین و رسوم، عادات، عرف و قوانین محکم و وابسته و منسوب به طبیعت را به‌صورت شفاهی در حافظه‌ی تاریخی خود محفوظ و مضبوط داشته‌اند.
می‌دانیم که دنیای زراعت، با وجود تمامی انعطاف‌هایش، دنیایی بسیار دقیق و پیچیده است و کشاورز بدون شناختِ اجرامِ آسمانی و تغییرات اقلیمی و حتی پیش‌بینی تحرکات جوی، موفقیتی در کارش به‌دست نخواهد آورد. امروزه همه‌ می‌دانیم؛ تاریخ به توفیقاتِ اقلیم‌شنا‌سی و تولیداتِ کشاورزیِ زاگرسیان شهادت می‌دهد و حضور گاهشماری شفاهی و دقیق و مطابق با زمین و آسمان و رطوبت و باران در بین ساکنان این خطه کاملاً بدیهی است.
شکی نداریم، در دنیای امروز، تقویم رسمی کشور، راهنما و هدایت‌گرِ فهیم و وحدت‌بخشی است که تمام اقوام و اقلیم‌ها و اصناف را به هم نزدیک و اختلافات ساعات و روز‌ها را به صفر می‌رساند. اما به نظر می‌رسد در سرزمین پهناور، متنوع و چهارفصل ایرانِ بزرگ با توجه به وجود اقلیم‌های متنوع برای کشاورزان و دامپروران علاوه بر پایبندی به تقویم رسمی، نیاز به گاهشمار‌های اقلیمی و منطقه‌ای، برای تعیین زمانِ کاشت و داشت و برداشت و کوچ و توقف و اسکان ضروری باشد.

سفارش تمام کتاب‌ها به صورت تلفنی امکان‌پذیر است و خرید شما از طریق پست پیشتاز به سراسر کشور ارسال می‌شود.


نظر دهید

ذخیره‌ی اطلاعات